اشتغال زایی در روستا

اشتغال زایی در روستا یکی از برنامه های اصلی در تمامی دولت ها می باشد؛ چراکه با پیشرفت مشاغل در مناطق کم جمعیت، دیگر ساکنین این مناطق تمایل به مهاجرت به شهرهای بزرگ را نخواهند داشت. یکی از دلایلی که روستاییان دیار خود را ترک می کنند همین موضوع، کمبود کار و رفاه، می باشد و باعث می شوند تا مشاغل روستایی کم کم از بین بروند. اکثر نیازهای مردم در سراسر کشور، توسط محصولات روستاییان تامین می شود؛ بنابراین با کارآفرینی در این مناطق، ساکنین شهرها نیز از خدمات و محصولات آن ها بهره مند شده و در کل سطح رفاه عمومی در یک کشور گسترش می یابد.

راهنمای شروع کارآفرینی در روستا

راهنمای شروع کارآفرینی در روستا کمک می کند تا در این زمینه عملکرد بهتر و موفقیت آمیزتری داشت. به عنوان اولین راهنمایی باید گفت که، تامین نیازهای مردم منطقه را درنظر بگیرید. اگر تصمیم به راه اندازی کسب و کاری را دارید، باید بررسی کنید که مردم این منطقه به چه چیزهایی نیاز دارند؟ ارائه چه خدمات یا محصولاتی سطح رفاه زندگی آن ها را بالاتر می برد؟ با پاسخ به این سوالات می توان تا حدودی به این نتیجه رسید که، کسب و کار مدنظر تا چه حد عملکرد موفقیت آمیزی خواهد داشت.
شاید شنیده باشید که امکان اشتغال در روستا با سرمایه کم وجود دارد که حتما همینطور است. اما توصیه می شود تا برای پیشرفت و ارتقای خود از تسهیلات اشتغال زایی در روستا همچون وام ها، حمایت خیریه ها، بازاریابی آنلاین و…. بهره ببرید. با این روش ها می توان سرمایه بیشتری جذب کرد تا نیروهای بیشتری بتوانند در این مشاغل، مشغول به کار شوند. توصیه اکید می‌کنیم برای از دست ندادن سرمایه، حتما از دوره بازاریابی و فروش و علی الخصوص از آموزش بازاریابی و فروش استفاده کنید تا سرمایه ارزشمند خود را از دست ندهید.

تاثیر اشتغال زایی در روستا بر اقتصاد کشور

تاثیر اشتغال زایی در روستا بر اقتصاد کشور کاملا امری غیرقابل انکار بوده است و تاثیرات گسترده ای بر اقتصاد یک جامعه دارد. با کارآفرینی در مناطق کوچک، مهاجرت ها ی شهرهای بزرگ اتفاق نیفتاده و فشار اقتصادی به شهرها وارد نمی شود. روستاییان یکی از تولیدکننده های اصلی در هر کشور به حساب می آیند، با ورود آن ها به کلان شهرها نقششان از تولیدکننده به مصرف کننده تغییر کرده و دولت ها مجبور به تامین نیازهای آن ها از طریق افزایش واردات خواهند شد.
اگر به اشتغال در روستا اهمیت داده می شود، شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستا خواهیم بود و این مناطق تبدیل به نیروهای مولد در توسعه اقتصادی یک کشور خواهند شد. همچنین لازم به ذکر است که رونق این مشاغل نقش به سزایی در صادرات غیرنفتی برای کشورهای نفت خیزی چون ایران دارد. تولیدات کشاورزی و دامی، که بخش عمده ‌ای از محصولات روستایی را تشکیل می ‌دهند، می ‌توانند به عنوان کالای صادراتی به بازارهای جهانی عرضه شوند و در نتیجه ارزآوری خوبی را برای یک کشور ایجاد کنند. در مجموع، این روند می ‌تواند صادرات غیر نفتی را افزایش دهد و وابستگی این کشور را به فروش نفت کمتر کند.

اشتغال زایی در روستا

مزایای کارآفرینی در روستا

مزایای کارآفرینی در روستا به شرح موارد زیر می باشد.

  • کارآفرینی در روستا موجب بهبود وضعیت و رفاه افراد در آن منطقه شده و نرخ بیکاری را کاهش می دهد.
  • با افزایش موقعیت های شغلی دیگر افراد مهاجرت به شهرها را ترجیح نمی دهند.
  • توسعه این کسب و کارها نرخ واردات یک کشور را تا حد زیادی کاهش می دهند.
  • استانداردهای زندگی در مناطق کوچک نیز به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
  • افراد این مناطق برای کسب درآمد مجبور به ترک خانه های خود نیستند.
  • راه اندازی این نوع مشاغل معمولا راحت تر بوده است؛ چونکه دولت ها قوانین سختگیرانه ای برای آن وضع نکرده اند و به همین خاطر، روند اداری کوتاه تری برای شروع این کارها طی خواهد شد.

مزایای کارآفرینی در روستا برای زنان

این نوع مشاغل برای زنان روستایی نیز مزیت های فراوانی به همراه خواهد داشت. مهم ترین مزایای کارآفرینی در روستا برای زنان، پررنگ شدن نقش اجتماعی و اقتصادی آن ها خواهد بود. زنان روستایی عموما مهارت های بسیار زیادی دارند و از این مهارت ها می توانند در جهت توسعه اشتغال در روستا کمک بگیرند. بافندگی، خیاطی، تولید محصولات یا صنایع محلی، تهیه غذاهای محلی، تهیه محصولات کشاورزی و… از جمله مهارت های بی شمار بانوان در مناطق روستایی بوده است که هر یک از آن ها می تواند منبع خوبی برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال برای ساکنین یک محله باشد. با افزایش درآمد یک خانواده، طبیعتا نرخ فقر در مناطق کوچک کاهش پیدا می کند و به همین ترتیب سطح رفاه منطقه افزایش می یابد. بانوان روستایی نیز با حضور در بازارکار، به استقلال مالی دست پیدا می کنند و این امر باعث می شود تا اعتماد به نفس آن ها تقویت شده و بتوانند جایگاه اجتماعی خود را ارتقا دهند بنابراین شغل پردرآمد با سرمایه کم برای خانم ها در روستا به وفور پیدا خواهد شد.

معضلات اشتغال زایی در روستا

طبیعتا شروع یک کسب و کار با سختی ها یا چالش های مخصوص به خود همراه می باشد. معضلات اشتغال زایی در روستا شامل مواردی چون: عدم سرمایه کافی، نبود مواد اولیه و… بوده که در ادامه هریک را توضیح خواهیم داد. باید توجه داشته باشید در صورتی که آموزش مدیریت کسب و کار را نگذرانده باشید

  • عدم سرمایه کافی
    کسب ‌وکارهای کوچک یا محلی اغلب با چالش جدی کمبود سرمایه رو به ‌رو هستند. این مشکل سبب می ‌شود تا بسیاری از روستاییان از راه ‌اندازی ایده ‌های جدید کسب ‌وکار روستایی منصرف شوند. همچنین، برای دریافت وام یا بهره ‌مندی از کمک‌های مالی عموما دچار مشکل خواهند شد؛ چراکه رتبه اعتباری پایینی برای جذب سرمایه دارند.
  • نبود مواد اولیه
    همانطور که می دانید، کیفیت یک محصول بستگی به کیفیت مواد اولیه آن دارد. برخی از این مواد اولیه یا به سختی در مناطق کوچک یافت می شود یا خرید آن نیاز به هزینه بالایی دارد.
  • عدم توانایی مدیریت
    کسب و کارهای کوچک و محلی، اغلب متکی به یک نفر بوده و او تصمیم گیرنده نهایی است. این فرد ممکن است که توانایی مدیریتی خوبی نداشته باشد و نتواند تصمیمات درستی بگیرد.
  • نبود نیروی ماهر
    در مناطق کوچک، افراد اکثرا شغل هایی مانند کشاورزی یا دامپروری دارند؛ بنابراین ممکن است در تخصصی که نیاز دارید، نتوانید نیروی ماهر یا نیمه ماهری پیدا کنید.
  • عدم بازاریابی مناسب
    در مناطق روستایی همچنان از روش های سنتی برای جذب مشتریان بهره می برند که این روش ها در دنیای مدرن جایی ندارند.

اشتغال در روستا با سرمایه کم

اشتغال زایی در روستا

اگر به فکر اشتغال در روستا با سرمایه کم هستید، باید یک سری نکات طلایی برای شروع کسب و کارتان را درنظر بگیرید تا به سوددهی مناسب برسید. نکاتی مانند در نظر گرفتن نیازهای یک منطقه، کمبود محصول خاص و… از جمله مواردی هستند که در رونق یک ایده در مناطق کوچک تاثیر خواهند گذاشت. برای آگاهی از این نکات به صورت دقیق تر، بهتر است که با مجموعه های معتبر مشاوره کسب و کار مشورت کنید. مجموعه شیرین ترکاش یکی از باسابقه و با تجربه ترین مجموعه های مشاوره ای بوده است که با مشاوران متعدد خود در این زمینه، توانسته تا به ساکنین مناطق روستایی برای شروع کسب و کار خود کمک کند. در ادامه تصمیم داریم تا لیستی از مشاغل پررونق در این منطقه را بررسی کنیم تا بتوانید برای شروع، ایده بگیرید.

خواربار فروشی

ایده راه اندازی خواربار فروشی یکی از ایده هایی است که همیشه در روستاها با سودآوری خوبی همراه بوده است. طی تحقیقات انجام شده، ساکنین این مناطق معمولا برای تامین مایحتاج روزانه خود باید کیلومترها تا شهر مسافتی را طی کنند. اما وجود یک سوپرمارکت در این منطقه می تواند نیازهای روزانه ساکنین را تامین کرده تا نیازی به طی کردن این مسافت نسبتا طولانی را نداشته باشند. تقریبا برای راه اندازی این کسب و کار نیاز به 300 میلیون سرمایه دارید و نرخ سودآوری آن 30% تخمین زده شده است.
روغن گیری
اکثر افراد ترجیح می دهند تا برای حفظ سلامت خود، از روغن های طبیعی استفاده کنند. در این مناطق معمولا محصولات متعددی چون بادام زمینی، تخمه آفتاب گردان، کنجد و… کاشته می شود که می توان با دستگاه روغن گیری، روغن آن را به طور طبیعی بدست آورد. این محصولات نه تنها در روستا، بلکه در شهرهای بزرگ نیز طرفدار دارد و می توان آن را فروخت. سرمایه اولیه برای این شغل، 300 میلیون برآورد شده که نرخ 60% سود خواهد داشت.
کافی نت
در دنیای تکنولوژی امروزی که بسیاری از فعالیت ‌ها به واسطه اینترنت انجام می ‌شود، ضروری است که ساکنان روستاها نیز به این امکانات دسترسی داشته باشند و بتوانند از فرصت ‌های به وجود آمده بهره مند شوند. یکی از روش های اشتغال زایی در روستا با سرمایه زیر 100 میلیون همین کسب و کار، کافی نت، بوده تا با کمترین امکانات بتوان، درآمدزایی کرد. اگر روستای شما از امکانات اتصال به اینترنت بهره مند باشد، این شغل می تواند تا 80% سود برایتان به ارمغان بیاورد که نرخ بسیار خوبی در دنیای تجارت به حساب می آید.
زنبورداری
برای شروع کارآفرینی در روستا با هر سرمایه ای می توانید به راه اندازی زنبورداری فکر کنید. تولید عسل مرغوب و باکیفیت همیشه و همه جا خواهان داشته و بازار بسیار خوبی دارد. این نوع کسب و کار غالبا با سود بسیار خوبی همراه بوده است.
فروشگاه آنلاین
راه اندازی فروشگاه آنلاین اغلب با هزینه زیادی همراه نبوده است؛ بنابراین همه افراد امکان ورود به این حوزه را خواهند داشت، فقط باید با الگوریتم و شیوه تبلیغات درست آشنایی داشته باشند. شما می توانید صنایع دستی و محصولات محلی روستای خود را از طریق راه های ارتباطی اینترنتی به مردم سراسر کشور بفروشید و از این طریق اشتغال زایی در روستا را ایجاد کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *